flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чергова зустріч судді-речниці з учнями та викладачами Сокальської МАН.

10 березня 2021, 11:12
Учні та вчителі Сокальської МАН наживо поспілкувались з суддею-речником Сокальського районного суду Фариною Л.Ю. про «прекрасну стать» суддівського корпусу і не тільки...
Тривалий час вважалось, що володарі мантій – це чоловіки, однак ситуація змінюється і сьогодні вже в українських судах на 50,1% жінок- суддів припадає 49,9% чоловіків. В Сокальському районному суді ідеальне співвідношення: 2 чоловіків та 2 жінок суддів. Таким чином судова система є прикладом для інших гілок влади у питанні гендерної рівності.
Долаючи гендерні стереотипи, для цієї професії не має значення хто ти – чоловік-суддя чи жінка-суддя, адже ця складна але цікава робота кристалізує характер, виховує мудрість та формує світогляд судді. Коли людина переступає поріг суду, вона перестає бути жінкою чи чоловіком. Це професійний суддя, й тут не має значення настрій особи, її характер чи емоційність. Такі чесноти як людяність, порядність, доброта, відвага, терплячість та відповідальність не мають статі.
Проте скільки б ми не говорили про гендерну рівність, природа жінки та чоловіка різна.. Нам все ж притаманні різні особистісні характеристики і бажання.
У жінок, мабуть, більше розвинута інтуїція, яка інколи дозволяє ніби серцем відчути людину, зрозуміти її емоції, біль, а отже повністю зануритись в суть проблеми та ухвалити мудре та справедливе рішення. Як правило, «прекрасна стать», спочатку пропускає все через своє серце, а потім через розум на противагу чоловікам.
Проте в житті нічого не буває випадково, як і в суддівській професії… На перший погляд такі різні: жінки та чоловіки-судді, але ж як гармонійно доповнюють один одного!
Дискусія настільки захопила учнівську та вчительську аудитарію, що доповідач змушена була вийти за межі заданої теми та більш розлого розповісти про судову гілку влади вцілому .

FaceBook