flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Брейн-ринг на тему» Що я знаю про суд?»

09 грудня 2021, 13:52

З нагоди професійного свята- Дня працівника суду 08 грудня 2021р. в Сокальській гімназії відбувся брейн-ринг на тему» Що я знаю про суд?».
Організаторами заходу стали судді Сокальського районного суду та освітяни Сокальської гімназії. Було людно - 60 слухачів. В квесті взяли участь 14 учнів старших класів, які представили дві команди: Феміда та Фортуна! Капітани команд: Софія Бачинська та Багрій Людмила майстерно виконували свої обов'язки та зразково позмагались у номінації " батл капітанів". На їхню думку, суддівська професія є популярною, цікавою, користується повагою та авторитетом, є стресовою та допомагає вирішувати конфлікти. А самі активні учні: Темощук Мая, Панчук Олена, Чухліб Тетяна, Шепітяк Юліана, Мочало Сергій, Литвин Вікторія, Бабій Анастасія Бурка Олександр, Гузар Святослав та Климчук Юра,
так багато знають про судову систему, про її структуру, порядок призначення суддів, атрибути правосуддя. Вважають, що ця робота є небезпечною для життя, оскільки завжди хтось буде незадоволений вердиктом суду та може мстити, але разом з тим є цікавою, бо багато потрібно знати законів. Несподіванкою для молоді стало те, що лише кожне 10 рішення суду оскаржується ( одна команда вважала що оскаржується 64 % рішень, а інша трішки менше- 30%). Шоковані старшокласники також були тим, що в укранських судах таке шалене навантаження- 4-5 млн. справ та матеріалів на рік( вважали, що щорічна величина не перевищує 200- 300 справ).
Так, Яйцо Анна та Криштоф Анастасія зазначили, що незалежний суд потрібен, щоб захистити конституційні права громадян від будь- яких неправомірних дій інших осіб в т.ч. чиновників.
На завершення команди-учасниці були нагороджені почесними грамотами. А команда- переможець, якій пощастило - Фортуна, отримала в подарунок – книгу «Бути суддею», підписаною з побажаннями суддями Сокальського районного суду.

Фотографії на нашій сторінці FaceBook