flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні старших класів Сокальської ЗШ I -III ступенів №5 поспілкувались із суддею-речницею

24 листопада 2021, 17:10
Сьогодні 24 листопада 2021р. в Сокальської ЗШ I -III ступенів №5 учні старших класів поспілкувались із суддею-речницею Фариною Л.Ю. про таке негативне явище, яке з кожним роком набирає все більше та більше обертів, як насильство в сім»ї та булінг.
Станом на листопад 2021р. в Сокальському районному суді розглянуто 313 справи про адміністративне правопорушення (домашнє насильство ст.173-2 КУпАП), 2 справи про булінг, та 7 кримінальних справ про домашнє насильство ст.126-1 КК України ( з них 3 перебувають у провадженні).
Спікер у формі сторітелінгу навела яскравий приклад з життя колишнього подружжя, яке приблизно 5 років перебувало у статусі «кривдник –жертва»: 5 кримінальних проваджень, більше 20 справ про адміністративне правопорушення про насильство в сім»ї, обмежувальний припис та виселення! Але, нарешті, суддям таки вдалось примирити «ворогуючі сторони» та затвердити мирову угоду!
Приємно, що наша молодь обізнана з даною проблемою та знає як протидіяти насиллю!
Так, самими активними учнями дискусії стали: Августинська Ольга, Черняк Софія, Мончак Вікторія, Байцар Олександр, Прачун Юлія та Слука Марта. Вони знають, що таке домашнє насильство, які його різновиди, як розмежувати кримінальне та адміністративне правопорушення щодо нього, хто такий кривдник, куди звертатися жертві у разі вчинення насилля; що таке булінг і чим він відрізняється від насильства у сім»ї !
Панацеєю запобіганню насильства та агресії на думку старшокласників є: здоровий спосіб життя, знання, толерантність, виховання та культура, вміння керувати власними емоціями, позитивне мислення та дедлайн у соцмережах!