flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості»

06 червня 2022, 15:54
В рамках відзначення дня захисту дітей, керівник апарату Сокальського районного суду – Ірина Троць, завітала до учнів початкових класів Сокальського ліцею імені Олега Романіва, для яких провела - «Урок справедливості».
Метою заходу, було ознайомити дітей з місією суду в суспільстві; розповісти про особливості судової професії, про роботу судді, простими словами пояснити, як дорослі вирішують суперечки між собою; закріпити знання дітей про свої права та обов’язки.
У формі інтерактивної гри та за допомогою перегляду мультфільмів «Кінь проти хом‘яка» та «Їжак проти рака», дітям продемонстрували, що у людей можуть бути різні інтереси, погляди і думки, а за допомогою суду в суспільстві врегульовують спори які виникають з тих чи інших питань.
Учням, було дуже цікаво зіграти роль судді, зробити свої власні висновки міркуючи над запропонованими спірними ситуаціями і всі дійшли висновку, що кожну суперечку можна вирішити мирно та справедливо.
Після проведення уроку дітям вручено наліпки, книгу та диплом учасника Всеукраїнської акції «Урок справедливості».
Захід в рамках реалізації грантового проекту Асоціація розвитку суддівського самоврядування України«Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».
 
Фото на нашій сторінці у соцмережі FaceBook