flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародний день прав людини

14 грудня 2022, 16:22
Так як грудень багатий на знакові свята -Міжнародний день прав людини та декілька професійних свят юристів на зустрічі 14.12.2022р. слухачі Сокальської МАН, учні Сокальської ЗШ ✓2, викладач правознавства Царинська Маряна мали можливість обговорити різноманітні цікаві теми.
Зокрема були озвучені ключові моменти про Загальну декларацію прав людини та Європейську Конвенцію про права людини.Окремо зупинились на відомих на весь світ фахівцях в галузі міжнародного права, які навчались на юрфаці у Львівському національному університеті, Герш Лаутерпахті та Рафал Лемкіні. Несподіванкою для гостів став подарунок примірника Європейської Конвенції підписаний суддями Сокальського районного суду.
А ще старшокласники багато питали про судову владу. Як працює суд в теперішніх умовах, перспективи запровадження дистанційного судового процесу, чи може робот судити людину тощо.
Зі своєї практики суддя-спікер Лідія Фарина, навела яскравий приклад, про кримінальну справу- хуліганство, вчинене вперше молодиками, та переконливо пояснила, що не всі категорії справ може розглядати штучний інтелект, так як він не наділений емпатією, емоційним інтелектом, не може поставити себе на місце іншої людини, зрозуміти її мотиви, надати шанс виправитись.
Також надано поради та методичну допомогу для написання науково-дослідницьких робіт. Маємо велику надію, що учні нашого регіону, як завжди, отримують призові місця на Всеукраїнському конкурсі захисту робіт.
Дякуємо нашим друзям за теплі та сердечні привітання з прийдешнім святом працівників суду. Слава Україні! Героям слава!
 
FaceBook