flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Суддівська школа»

24 лютого 2020, 13:48

21.02.2020р. вперше за час існування «Суддівської школи» відбувся спільний захід, який нам допомогли організувати представники прокурорської та адвокатської спільноти.
Так сьогодні 40 учнів 9 класів Сокальського ліцею №3 спробували себе в ролі суддів, прокурорів та адвокатів, розглянувши модельну кримінальну справу про обвинувачення Семенова Федіра у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.185 КК України.
Учнів було поділено на 4 команди:
Прокурори
Потерпілі
Захисники обвинуваченого
Судді
Кураторами команд виступили
начальник Сокальського відділу Червоноградської місцевої прокуратури Львівської області Пастух А.Є.(сторона обвинувачення)
адвокат Сковронський Т.С. (сторона захисту)
начальниця відділу Сокальського бюро правової допомоги Пирська О.М. (сторона потерпілого)
суддя Фарина Л.Ю. (головуюча по справі)
Наставники допомогли своїм підопічним підготуватись до судового процесу: підготовчого та судового засідання.
Учнівська аудиторія настільки була у захваті від змодельованого суду, що після його завершення в буквальному сенсі «засипала» запитаннями кураторів. Представники юридичної спільноти залюбки поспілкувались з молодим поколінням, розповіли про свою нелегку професію, навели приклади цікавих життєвих ситуацій які їм доводилось зустрічати у роботі.
Також дякуємо за допомогу в організації заходу вчительці Сокальського ліцею №3 Нестерук Н.Р., журналістам газети «Голос з-над Бугу» працівникам суду: Криманському Я.І., Михальчук Л.В. та Кочмар Н-Г.М.
До нових позитивних вражень від занять у Суддівській школі….