flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тимчасові заходи з метою попередження розповсюдження COVID-19

03 квітня 2020, 14:21

На підставі рішення зборів суддів Сокальського районного суду Львівської області від 16 березня 2020 року, відповідно до ч.2 ст.24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19:

Тимчасово, на час карантину, встановити особливий режим роботи Сокальського районного суду Львівської області, згідно якого:

  1. Зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.

2.Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

а) у кримінальних провадженнях (в тому числі слідчих суддів):

- в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою;

- в яких спливають строки тримання осіб під вартою;

 б) у справах про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи закінчаться строки, передбачені ст. 38 КУпАП.

  1. При можливості здійснювати судовий розгляд справ в порядку письмового провадження.
  2. Суд розглядає цивільні та адміністративні справи у відсутності учасників справи, за наявості відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи та якщо від них надійшли заяви про розгляд справ за їхньої відсутності, і їхнє нез’явлення не перешкоджає вирішенню спору. У разі відсутності таких даних, а також у разі подання заяви про бажання прийняти участь у справі особисто, суд відкладає судове засідання на іншу дату.
  3. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду;
  4. Заборонити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань. Заборонити допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань (блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, лихоманка, утруднене дихання тощо). Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється;
  5. Ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві;
  6. Відправку вихідної кореспонденції суду поштовим зв’язком здійснювати двічі на тиждень: у вівторок та п’ятницю. Відправку вихідної кореспонденції суду, що здійснюється за Журналом обліку врученої кореспонденції, здійснювати не частіше як один раз на 10 календарних днів (крім невідкладної кореспонденції).

            Рекомендувати  громадянам та іншим особам:   

  1. Всі документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або Skype;

            2.Утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання (слабкість, кашель, задуха, утруднене дихання, лихоманка тощо), або якщо Ви (чи члени Вашої сім’ї) протягом останніх трьох тижнів повернулись з країн інфекційного ризику.

            3.Рекомендувати учасникам судових засідань в один із вищенаведених способів подати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами, або відкласти судове засідання на час карантину.

            4.Знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

  1. Суддям та працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, в телефонному режимі повідомити про свій стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та керівництво суду.
  2. Посилити профілактичну роботу з проведення поточних дезінфекційних заходів у приміщенні суду.

            7.Особливий режим роботи суду адаптовується і доповнюється відповідно до ситуації в країні та регіоні, а також може бути продовжений у разі потреби.

ЗРАЗКИ ЗАЯВ ПРО ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВ