flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вебінар «Доступ журналістів до судової інформації»

25 жовтня 2019, 16:55

Суддя-спікерка Фарина Л.Ю. 23 жовтня 2019р. взяла участь у вебінарі у форматі онлайн, що проводився в межах проекту «Відкритість судів для ЗМІ та громадськості як запорука верховенства права» ГО «Вектор прав людини» за підтримки програми Матра (Посольство Королівства Нідерландів в Україні) на тему «Доступ журналістів до судової інформації». Також отримала із вказаних джерел корисну інформацію за темою: «Як налагодити діалог суду та громадськості. Співпраця громадських об»єднань та органів судової влади» ( вебінар 24.04.2019р.), «Як зробити сайт суду цікавішим? Поради за результатами досліджень» (вебінар 10.09.2019р.)
Окрім того, 25 жовтня 2019р. була учасницею ще одного вебінару у форматі онлайн-трансляції, організованого Прес-центром судової влади за підтримки Українсько-канадського проекту підтримки судової реформи в Україні на тему «Тексти судових новин для соціальних мереж. Тест на віральність».
Під час вказаних заходів озвучені важливі аспекти співпраці судів із ЗМІ та громадськими об»єднаннями, надані користі рекомендації, як зробити новину на сайті віральною.
Зокрема:
1) яку саме публічну інформацію вправі надати суд на запит ЗМІ та інших запитувачів інформації. Як отримати доступ до матеріалів окремих судових справ. Судова практика розгляду справ про відмову у наданні тої чи іншої публічної інформації на запит ЗМІ.
2) комунікативні інструменти в роботі судів: діалог суду та громади.
Меморандум між Радою суддів України та ГО «Вектор прав людини» 29.11.2016р.
3) рекомендації щодо заповнення сайту «Судова влада»
Переваги створення аккаунту суду у Facebook.
4) Що таке віральність?
Що спонукає нас ділитись інформацією: сильні активні емоції, корисність, соціальне схвалення.
Сканування аудиторією новин, на що в першу чергу звертають увагу.
Адаптування тексту до цільової аудиторії.
Забарвлення тексту живою мовою: яскравими деталями, цитатами, мінімізація бюрократичних кліше та шаблонів.
Як правильно назвати статтю (заголовок)?

СЕРТИФІКАТ